Паломництво Прелата Opus Dei до Святої Землі

Відео та фото паломництва Монс. Фернандо Окаріза до Святої Землі

Монсеньйор Фернандо Окаріз прибув до аеропорту ім. Бен-Гуріона (Ізраїль) 17 серпня 2022р, з метою розпочати паломництво до Святої Землі, яке завершилося 25 серпня 2022р. Попередній візит прелата Opus Dei датується 2013-м роком, коли монс. Хав’єр Ечеварія прийшов, аби благословити початок діяльності Центру Saxum Visitor Center.

В четвер 18-то серпня монс. Окаріз мав змогу побачити постійну виставку, яка знайомить паломників зі Святою Землею за допомогою інформативних пояснень: відео та інші мультимедійні ресурси. Після ознайомлення з центром він поспілкувався за трапезою з Патріархом Єрусалимським єпископом монс. П'єрбатіста Піззабала.

Наступного дня монс. Окаріз спочатку відправився до базиліки Благовіщення, де помолився перед залишками дому Божої Матері та відслужив Месу в каплиці св. Анни, в якій взяли участь 20 осіб.

Він також відвідав місце, яке знаходиться біля базиліки, що має назву «Гробниця праведного». Саме там можна побачити археологічні залишки будинку та гробниці І-го століття, що допомагає відтворити історичну атмосферу середовища часів Ісуса Христа. Після обіду монс. Окаріз здійснив паломництво до церкви, що у Кані, де вшановується чудо весілля, коли Ісус перетворив воду на вино. Там зберігається глечик того часу, який допомагає отримати уявлення того, які засоби у господарстві використовували слуги, співпрацюючи з Господом у Його першому чуді.

Потім він продовжив паломництво на гору Фавор. У церкві Преображення Господнє, він провів деякий час у молитві біля «Пресвятої Тайни»; потім з вершини гори паломники споглядали Ізреельську долину, з якої можна було бачити безліч місць пов’язаних із життям Ісуса та інших людей, які згадуються у Священному Писанні.

https://www.flickr.com/photos/...