Прелат Opus Dei відвідав лікарню Центра опіки Лагуна

18 серпня Прелат Opus Dei відвідав лікарню Центру опіки Лагуна (Centro de Cuidados Laguna) в Мадриді - центр медичної та соціальної допомоги, який було відкрито до столітнього ювілею св. Хосемарії з метою догляду за пацієнтами, що страждають на невиліковні хвороби та потребують паліативної допомоги.

Прелат Opus Dei під час візиту до лікарні Центру опіки Лагуна

Лагуна причепурилася перед візитом Прелата Opus Dei монсеньйора Хав’єра Ечеваррія. Він вже давно висловлював велике бажання приїхати до лікарні, щоб відвідати хворих та їхні родини.

Цього візиту чекали з тих пір, як Лагуну було відкрито у 2002 році на честь сторіччя св. Хосемарії, засновника Opus Dei. Св. Хосемарія розпочинав свою священицьку працю з опіки над хворими з найбідніших кварталів Мадриду, які за умов того часу не мали жодної надії на вилікування, і яким він допомагав, супроводжував та підтримував в їхніх стражданнях.

«Любіть хворих як частину вашого життя, як саме ваше життя»

Під час свого візиту Прелат привітав усіх спеціалістів центру, закликав їх «любити хворих як частину вашого життя, як саме ваше життя» і просив їх ставитись до хворих з великою ніжністю, піклуючись про них із радістю, попри власну втому, і знаходячи в них образ Христа.

Монс. Хав'єр Ечеваррія з пацієнтом Лагуни

Волонтери, у свою чергу, почули теплі слова вдячності. Прелат заохотив їх бути «відповідальними за усіх, кого зустрінете тут, вдома. Ця дивовижно – думати, що ми можемо зробити з Лагуни місце, де люди почувалися б у себе вдома. Любіть людей щиро.»

Прелат Opus Dei закликав спеціалістів лікарні 'любити хворих як частину вашого життя, як саме ваше життя'

Також Прелат присвятив багато уваги родинам хворих, нагадавши їм, що вони можуть знайти опору в молитві, знаючи що кожен хворий є дитиною Божою.

Пацієнти і літні люди отримали особливі знаки любові з боку Прелата, який з надзвичайною ніжністю зупинявся поруч із кожним, щоб сказати декілька слів та уділити благословення. Усіх хворих Прелат надихав бути здатними зносити хворобу з радістю, тому що своєю радістю вони допомагають Церкві та усьому світу. Прелат підкреслив велику любов, яку відчував св. Хосемарія до усіх хворих, якими тепер особливо опікується з небес.

Наприкінці візиту спеціалісти лікарні сфотографувалися із Прелатом.

Наприкінці візиту, спеціалісти лікарні сфотографувалися із Прелатом. Останні поради, щира посмішка – і за Прелатом зачинилися двері автомобіля. Візит Прелата Opus Dei залишив у працівників Лагуни відчуття заохочення, підтримки та натхнення. І ще безліч ідей, що виникли під час візиту, чекає на подальше обговорення.

http://www.lagunacuida.org