Помічники

Ті, хто бажає допомагати, не вступаючи до Оpus Dei, можуть стати помічниками.

Найбільшим внеском помічників є їхня молитва

Помічниками Оpus Dei є чоловіки та жінки, католики й ні, які, не вступаючи до Прелатури, співпрацюють з її вірними в різних освітніх, культурних та благодійних апостольських починаннях.

Найбільшим внеском помічників є їхня молитва, але вони також можуть підтримувати такі починання своєю працею або фінансовою допомогою. Церква обдаровує помічників Opus Dei багатьма духовними благами, зокрема через індульгенції, з яких вони, за умов дотримання встановлених Церквою приписів, можуть користатися в певні дні протягом року та кожного разу при оновленні свої зобов'язань помічника. Помічники користуються також з духовної підтримки та молитви усіх членів Оpus Dei.

Щоб стати помічником, не потрібно мати особливого покликання. Помічниками зазвичай стають рідні, друзі або колеги членів Оpus Dei, а також ті, хто почитає св. Хосемарію, хто бере участь або користується з плодів освітніх та соціальних апостольських починань вірних Прелатури. Помічниками можуть бути не тільки католики і не тільки християни. Людина призначається помічником або помічницею регіональним вікарієм Оpus Dei в певній країні на прохання одного з членів Прелатури.

За бажанням помічники можуть брати участь в формаційних заходах Прелатури (гуртках, реколекціях, щорічних усамітненнях). Така підготовка допомагає їм поглиблювати своє духовне життя, живити й оновлювати любов до Папи і єпископів та реалізовувати своє особисте християнське покликання.

Крім того, багато людей відкривають перспективу практикувати та поширювати серед свого оточення одну з засадничих основ духа Opus Dei: освячення щоденної праці, родинного та суспільного життя.

Помічниками Оpus Dei можуть також стати чернечі спільноти. Такі спільноти, сьогодні їх налічується близько 500, допомагають Прелатурі своєю щоденною молитвою.