Молитва в родинному колі

На сотій загальній аудієнції Папа вирішив зупинитися над роздумами про молитву. Він пояснив, що саме в сім'ї вчаться молитві й набувають уміння просити дару Святого Духа. Наголосив, що розмірковування над Євангелієм у колі сім'ї подібне доброму хлібові, що живить серця, а також попросив батьків учити дітей хреститися.

Любі брати і сестри!

Сьогодні ми розмірковуватимемо над важливістю молитви в колі сім'ї. Дух молитви ґрунтується на великійзаповіді любові: «Люби Господа, Бога твого всім серцем твоїм, усією душею твоєю і всією думкою твоєю». Молитва живиться любов'ю до Бога.

Серце, сповнене любові до Бога, здатне перетворити думки на молитву, коли ми звертаємося до Бога перед святою іконою, спрямовуємо поцілунок у напрямку Церкви. Незважаючи на труднощі, на безліч речей сьогодення, які ми маємо виконувати, – молитва дає нам можливість віднайти мир для найважливішої справи і відкрити радість несподіваних дарів Господніх:красу свят, спокій на роботі.

Молитва походить зі слухання Ісуса, читання і знайомства зі Словом Божим.

Постає гарна нагода, щоб запитати себе: «Чи є в нас удома Євангеліє?», «Чи знаходимо час, щоб читати його разом або щонайменше наодинці?», «Чи розмірковуємо над епізодами зі Святого Письма під час молитви Розарію?». Євангеліє, коли його читають і розмірковують над ним у родині, подібне до хліба, що живить серця всіх її членів. Зранку і ввечері або коли ми сідаємо за стіл, чи промовляємо ми з простотою разом молитву християнина?