Дозволимо Господеві навчити нас надії

Папа Франциск розпочав новий цикл катехези. Протягом наступних місяців говоритиме про християнську надію.

Любі брати та сестри,

Сьогодні розпочинаємо нову катехезу про християнську надію. В цьому першому розмірковуванні пророк Ісая запрошує нас нести Божу втіху нашим братам.

Ісая промовляє до народу, який перебуває у вигнанні і вказує їм можливість повернення до свого додому, що загалом означає повернутися до Бога. Для цього необхідно подолати перешкоди, які нас затримують, підготувати рівний і широкий шлях, шлях визволення та надії, який відкривається в пустелі.

Святий Йоанн Хреститель, знову звертаючись до слів Ісаї, запрошує нас до навернення, щоб ми відкрили шлях надії в наших серцях.

Християнин повинен стати малим для цього світу, якими були персонажі Євангелія нашого дитинства: Марія і Йосип, Захарія і Єлизавета, або пастухи. Вони були незначними в очах великих та могутніх тих часів, але їхнє життя було сповнене надії, відкрите на Божу втіху.

Привітання

Щиро вітаю іспаномовних паломників, особливо групи з Іспанії та Латинської Америки. Попросимо у Господа благодаті перетворити пустелю нашого життя, нашого страждання і нашої самотності на рівний шлях, що веде нас до зустрічі з Господом і нашими братами. Нехай благословить вас Бог!