25-та річниця Папського Університету Святого Хреста

Цей університет в Римі, заснований з натхнення св. Хосемарії, "відбувся завдяки любові до Церкви та священства, яка була характерною рисою засновника Opus Dei."

Цього року Папський Університет Святого Хреста, заснований у 1984 році, святкує свою 25-у річницю. У середу, 4 листопада, Прелат Opus Dei єпископ Хав'єр Ечеваррія, який є канцлером університету, очолив церемонію відкриття 2009-2010 навчального року.

У своєму зверненні єпископ Ечеваррія сказав: «Те що ми бачимо сьогодні після чверті століття, стало можливим тільки завдяки любові до церкви та священства, яка була характерною рисою засновника Opus Dei, св. Хосемарії Ескріви, і його наступника єпископа Альваро дель Портільо. Св. Хосемарія хотів створити в Римі університетський центр з високим академічним рівнем викладання церковних дисциплін у повному узгодженні з Учительством Церкви. Це його бажання народилося з прагнення заохотити католицьку спільноту до єдності з Наступником св. Петра. Він щирим серцем любив Рим, як символ єдності та вселенськості Католицької Церкві і як осередок багатовікової історії святості.

У своєму зверненні Прелат Opus Dei також нагадав бажання єпископа Альваро дель Портільо, щоб цей центр мав чіткі характеристики: цілковиту вірність Учительству Церкви активний діалог із сучасною культурою, ретельну академічну формацію студентів, і в той же час найкращі можливості духовної допомоги.

Його Преосвященство Антоніо Міральєс виступив із вступною лекцію. Він відзначив, що засновник університету і його перший ректор єпископ Альваро де Портільо хотів, щоб «серце університетського життя було побудоване на захопленні істиною, поєднаним з бажанням ніколи не припиняти навчання, яке розділяли б і професори, і студенти».